HOW DO YOU DO

2011-05-30 - 22:52:23


Tror ingen kan neka till att denna låt får en att springa lite snabbare och le lite mera.

Dagens lycka var idag när jag insåg att jag sprungit två mil på energi som jag fått från att ha gjort klart det allra sista arbetet i skolan. Nu ska jag börja ta denna blogg på allvar och bara ha en underbar sommar. Låter som jag tror jag gått på sommarlov redan, men nästan hehe.

I KNOW I MEANT TO BE WHERE I AM, AND I´M GONNA BE

2011-05-29 - 16:13:41


För en gångs skull tycker jag vi kör lite anteckningar om helgen, det kanske kan vara intressant om ett år eller två. ;) 

Fredagen kom och vi fick sluta lite tidigare, dvs klockan 15.00. Hela veckan har jag lagt mig 12 och gått upp 6, så helt slutkörd tog jag ut de sista krafterna på gymmet. Kom hem och insåg att jag bara skulle somna på konserten som jag skulle på med mamma och pappa lite senare, så ensam hemma med flashdance blev jag. Vid halv tio kom dem hem och vi tog bilen till Kinarestaurangen och köpte med oss allt man kan önska sig. Så dagen avslutades med matkoma.

Lördagen sov jag ut till halv 12! Sen var det dags för träning, det gick så fruktansvärt dåligt, men med milen sprungen cyklade jag snabbt hem igen och fixade mig på rekordtid. Sen kom en vän över och vi cyklade till en match på apalby och satt och beundrade spelet i solen. Checkade marknaden och cyklade snabbt hem till en annan vän för att starta festen. Bussen till klassfesten tog vi sen och efter det hade vi en otroligt lyckad natt med hela klassen.

Idag vaknade jag upp bredvid 4 favorittjejer och skyndade mig sen hem för att fixa lite för mors dag. Sen gick vi på visning av ett grönt hus på blåsbo, min bror ville att vi skulle va med och tycka till. Efter det hämtade jag min cykel hos en vän och pappa och jag tävlade om först den hem, uppför alla djäknebergets hemska backar, puh!  Tog ett långt bad och passade sen på att bada min katt.
Avnjöt en god morsdag middag med familjen och mathias.

Nu ska jag fortsätta jobba det sista med min affärsidé sen lägger jag mig med en skål jordgubbar och ser filmen Alive som jag är lite tveksam på om man borde se själv, måste också beställa kläder till avslutningen och till studenten...

Det bästa - nu är batterierna laddade för de sista dagarna med plugg i skolan.

TIDER

2011-05-28 - 12:04:44


Något som jag har märkt allt eftersom jag tränar mer och mer är att min kropp presterar bäst vissa tider på dygnet. Alltså om jag tränar på kvällarna känner jag att jag har mycket mer energi att ge, än när jag tränar på mornarna då jag inte orkar något och det då känns som att jag inte får ut något av min träning.

Det är ett litet tips till er som ska BÖRJA träna, testa er fram och kom fram till vilken tid på dygnet det känns bäst för er att träna. Det gör faktiskt stor skillnad. För mig är det kvällar som gäller, gärna springturer i en mörk stad vid 9 på kvällen.

SOME REST

2011-05-25 - 19:01:00

Först vill jag börja med att tacka för alla era peppande kommentarer jag får!! Det värmer otroligt mycket för en nystartad blogg som denna.

Just nu seglar jag på moln. Let´s make a list:

* Fick MVG på företagsekonomin - redovisning igår

* Gick otroligt bra på matte nationella

* Bestämde mig för en vilodag

* Har beställt min avslutnings outfit från Nelly

* Var på jobbintervju idag och är så taggad på mitt sommarjobb

* Har bara 4 saker kvar att göra

* Min skola består av kloka lärare och underbara elever

* Min kära klass har äntligen dragit ihop en klassfest på lördag

* Har hittat en medicin som troligtvis kommer bota mina magbesvär

* Jag fick prata med jordens underbaraste kille idag, hehe

* Nu ska jag äta med min fina mamma & pappa

* Sen ska jag tvinga dem att umgås över sista änglagård filmen som jag köpt

* OCH för det sista är jag galet trött, men det är positivt för en gångs skull för jag har ändå inget bättre för mig som hindrar mig från att hoppa i säng klockan 9.

* Min hårfärg har gått från mörkbrunt till rödbrunt på ett magiskt sätt, så nöjd

LÄGET

2011-05-24 - 06:56:13


Min lilla glädjespridare Vilma.

Jag hoppas att ni alla mår bra och verkligen njuter av sommaren, för tänk när vi satt och drömde om dig varje minut, varje sekund i vintras... Jag kämpar på med skolan nu är det slut spurt och vi har otroligt mycket att göra. 5 inlämningar och tre prov denna vecka. Någonstans i plugghögen tappar man bort sig själv lite känner jag. Min kropp är lite halv just nu också, måste planera min träning och maten bättre!

Nej det är bara tuntigt att klaga, nu skriver jag klart alla uppgifter och prov som jag vet att jag kan. Sen? Sen är vi fria väldigt länge och det sista jag ska ha då är dåligt samvete över att jag inte gjorde mitt bästa, det ska jag se till.

Sitter nu och äter min knäckemacke med keso och kalkon och the voice rullar på tv:n, jag har också min lilla katt snarkandes bredvid mig. Måste hoppa upp ur sängen nu och fixa iordning mig idag är det en liten plåtning, ett nationellt prov i matte och förtagsredovisning. Efter skolan rullar jag iväg till friskis och svettis för styrka med fokus armar och mage, kanske det blir cirkelfys också. Låter ju himla bra det här, ha en bra dag och le mot världen så ler den mot dig.

MUUUUUAH!!

DINNER

2011-05-24 - 06:46:34

Gårdagens middag:
Smörstekt sparris.
Blomkål med grillkrydda i ugn.
Morötter i ugn.
Och en ugnspanna med lax, tomaten creme fresh blandning med citron och lite salt och peppar i.

TJOLAHOPP

2011-05-24 - 06:42:13


Veckans lilla utmaning. Ta på löparskorna, viktigt att ha riktiga löparskor. Inga gamla gympaskor som ligger kvar för den gamla goa tiden. Och så tar ni er ut till en vacker skog. Nu är sommaren här och det blir bara vackrare för varje dag. Nu är det dags, börja spring i skogen. Hoppa över träd, se upp för stenar, andas in den friska luften och bara njut till ditt flås. Att springa i terräng är min favorit, igår slog jag personligt rekord och det visar bara att jag gör framsteg. Kanske blir det en favorit för dig också.

PREMIÄR

2011-05-20 - 07:44:16

MILES APART

2011-05-20 - 07:41:07


Rihannas nya låt är underbar + funkar jätte bra att springa till!!

PERFEKT!!

2011-05-20 - 07:39:56


När man kastar sig till gymmet direkt efter skolan så är det inte kul att ha en tät foundation som täcker igen alla porer och inte annars heller. Därför måste jag tipsa er om Garniers nya Roll - on. Den passar de flesta hudtyper eftersom den anpassar sig direkt efter den lagt sig på ens hy. Den är magisk!!

DU ÄR BÄST

2011-05-18 - 20:40:38


Strechade till denna låt på gymmet idag, budskapet går rätt igenom öronen och man ryser i kroppen.

MIDNATTSLOPPET

2011-05-18 - 20:36:06
Efter en snabb diskussion med min pappa igår så köpte han blijett och lovade att skjutsa mig dit och heja på mig. Jag ska springa mitt första lopp, det kommer bli så galet kul. Tänk er 21 000 löpare mitt i natten i våran vackra huvudstad!! Det kommer vara ett sånt drag och jag längtar redan, den 30:e augusti smäller det. Så länge laddar jag upp med min träning inför det och ni ska såklart få följa mig.



VILL DU OCKSÅ SPRINGA STOCKHOLMS MIDNATTSLOPP? LÄNKEN NEDAN KÖPER DU BILJETT:
http://www.midnattsloppet.com/entry/entry_1_sv.cfm 

Ett extra öga

2011-05-18 - 20:26:31
Med denna enkla sändare som du sätter i din NIKEsko så håller du koll på hela dit löp-pass på din Ipod/Mobil /& Dator. Du ser alla ökningar, hur långt du sprungit och hur snabbt osv.
Finns att köpa på Intersport, 299 :-




Lättare att sätta dina mål med hjälp.

ATT GÖRA LISTAN

2011-05-18 - 20:22:05
Jag tror att vi alla gör misstaget flera gånger per dag då vi tänker "jag gör det imorgon". Något som är tråkigt eller jobbigt skjuter vi framför oss. Det dåliga med detta är att när nästa dag kommer har ännu fler saker lagts på våran: att göra lista. Och det känns så tungt att man inte har lust att lyfta ett finger.

Det är endast på ett riktigt jobb som det faktiskt inte går att skjuta saker framför sig, det är helt enkelt för stor risk att förlora sitt jobb. Istället blir vi latkorvar i våran vardag och detta leder till att vi går runt och mår dåligt, vi blir stressade.

Det som gör mig så arg är att man aldrig tar sig i kragen och tänker igenom hela problemet på riktigt, OM man gör det tråkiga först så har man mycket mer tid efter, dessutom så blir det ännu bättre om man gjort det viktiga innan eftersom det då är gjort - då kan man lättare slappna av, man får ett gott samvete.

Så därför är min utmaning till er: Göra det som vanligtvis läggs på: Att göra listan direkt och inse att tiden du får över blir underbar.




Städa? Nej jag gör det imorgon, eller kanske på söndag. Måndagen kommer och du inser att dammlopparna växt sig gigantiska, du mår dåligt och orkar istället inte göra någonting... Känner du igen dig? Nu ändrar vi på I-landsproblemet. GÖRA NU, DIREKT!

HÅLL I HATTEN

2011-05-12 - 22:51:14


OKEJ ÄR NI BEREDDA??
Jag och mina tjejer (TEAM M E J) tog silver i Triathlonet!! Jag är så jäkla nöjd. Trots punka precis innan start för Josefin så att hon fick i största panik ta en damtralla utan växlar och jag som höll på att bryta ihop av smärtor i magen som jag aldrig har haft förut. Och emma som inte alls brukar simma, ja trots allt så slet vi som galningar och vi kom 2:a efter ett riktigt vältränat killgäng. Nu är det bara att börja planera för nästa år!!

TRIATHLON ÄR GALET KUL!!

SNACKS

2011-05-12 - 20:04:00


Efter en lång dag i skolan och 1 & ½ timmes fotboll och 1 timme på gymmet så är jag helt slut. Så ikväll slår jag mig ner med ett skolprojekt i soffan framför Eurovision till det har jag annanas och melon. Att vi börjar 10.00 imorgon är alltså inte helt fel de heller.

Så kom igen nu ERIC SAADE!! ;)

GO YOUR OWN WAY

2011-05-12 - 20:03:28


Varje dag pratar människor och diskuterar om att man ska stå säkert med sina egna ben på jorden och vara sig själv. Men det är så lätt att man börjar tveka, ett litet felsteg och man kan börja känna sig vilse. Det kommer alltid finnas människor som kommer ödsla energi på att bara dra ner dig, det bästa du kan göra då är att låta dem få ha kvar sina åsikter medans du vandrar framåt på din väg med vetskapen att de endast är avundsjuka. Låt ingen få dig att må dåligt, välj de människorna som ger dig något och du kommer må så bra.

Att göra slut med en vän som man kan kalla det kan vara riktigt hårt och svårt. Jag var med om utnyttning och jag kände att jag behövde en förändring jag bestämde mig för att radera personen men samtidigt ha kvar våra fina minnen. Sen den dagen insåg jag att onödiga saker som händer kan man lätt vända sig bort ifrån om man bara ser till att ha modet. Så gräv dig upp nu och inse att det här är din stund och det finns så många bra att dela allt vackert med, istället för onödiga bekymmer.

Stå emot, tro på dig själv, för du är bäst precis som du är!!

simpelt

2011-05-12 - 19:48:52


Detta slängde jag ihop till kvällens middag.

Stark korv, ekologisk.
Keso
Skivad morot
Avokado
Färbodknäcke

OCH så ska jag tipsa er om det nya knäckebrödet ni ser på den sista bilden. Det smakar precis som beskrivningen, ett tips är om du vill ha det ännu mer knäckigt kan du stoppa ner dem i brödrosten en stund (detta blir super gott när det gäller alla knäckebröd).

Free fallin`

2011-05-12 - 19:43:45

I fredags drog jag med två vänner ut i spåret för att köra intervaller. Vi passade även på att testa det nya utegymmet och det som vi gör på bilden blev favoriten. Svinga sig fram och tillbaka var helt galet kul och det är såklart bra träning. Så leta reda på utegymmet i just din stad och testa detta!!

8 MAJ

2011-05-08 - 13:17:53


HUR GOTT ÄR DET INTE MED RÄKSMÖRGÅSAR, MEN IDAG STÅR GRILLAT PÅ MENYN!!

Idag har jag existerat i 17 år! Känns otroligt bra!
Grattis till mig och mitt fina liv.
Detta ska firas med grillfest med min fina släkt!
Kan ju säga att man har tur med vädret också...

På onsdag är det Triathlon som gäller så har lagt upp träning för det
Söndag: 5 km + 10 intervaller
Måndag: Gymmet
Tisdag: Vila

RUMPA

2011-05-06 - 21:04:49



Bilderna ovan kan göra övningen förvirrande men såhär gör jag:

Utfall i rörelse:
Står rakt hoppar ner till positionen som visas på bild tre. Hoppas upp och hoppar upp och skiftar ben och gör utfall igen (bild tre)

15 x 2 och en till gång då kör ni tills mjölksyran spränger i benen!!
GOgoGO!! Ni kommer få en underbar träningsvärk i rumpan av denna.

En riktig favorit av mig

Hela armar

2011-05-06 - 20:57:48


Det kan vara riktig kul att träna hemma, speciellt framför sitt favorit tv - program när man vill göra två saker samtidigt eller hur?
Jag har vikter som jag kör med för armarna och övningen ovanför är en favorit.

1. Håll nere
2. Dra upp vikterna pararellt till bröst
3. Lyft armarna rakt ut ifrån dig
4. Gå tillbaka
5. Lyft rakt upp
6. Gå ner till bröstkorg och svinga ner till läge 1
Jag brukar göra övningen 15 x 2 PLUS att jag kör en till gång och då kör jag tills jag absolut inte orkar mer.

smått & gott

2011-05-06 - 20:39:13


Efter mitt benhårda pass på gymmet igår sprang jag hem och ingen var hemma. Satte på spotify och lagade en god middag.
Älskar den känslan av när man plockar ihop lite smått och gott, tills resultatet blir mumma!

1 burk makrill
Keso
Turkisk Yoghurt
Musslor
Groddar
& ett stort äpple till efterrätt
Ett stort glas med vatten, drick mycket vatten och det bästa tipset för variation är att skära lite gurk bitar, citron bitar, äpelsin bitar ner i vattnet om ni vill ha lite smak.

Det finns så mycket mer än att plåga sig själv, det gäller bara att hitta vägen dit

2011-05-03 - 19:24:49
För tre år sedan var jag den lataste tonåring som inte hade lust med annat än att sitta uppe för länge på nätterna, ägnade inte så mycket energi åt skolan och umgicks med de ända vettiga människorna på jorden, vännerna.

Jag var i trottsåldern och kände för att göra precis tvärt emot allt och alla. Jag hade helt enkelt ingen lust att göra något alls. Men så vandrade dagarna och veckorna iväg och jag fyllde 15 år.

Nu när jag tänker efter var jag världens osäkraste tonåring, alla som ens gav en liten blick åt mitt håll trodde jag direkt att de fick tankar om mig som att jag var ful, tjock och konstig.
Det är nu i efterhand som jag inser att den där människan kanske inte ens ägnade en ända tanke åt att ens tänka någonting om mig utan tänktebara på vad den skulle göra senare på kvällen eller något annat, ja ni förstår.

Den här osäkerheten började banka inom mig och tillslut föll jag ner i träsket, som så många andra gör - speciellt tjejer. Att inte känna att man räcker till hemma, i skolan, med vännerna och hade ingen ork till något.

Efter ett tag utan att själv inse det så började jag äta väldigt små mängder och gå och gå och gå. Jag gick ner 12 kilo på väldigt kort tid. Men sanningen är den att den ända lyckan med just det var att jag kunde ha storlek 36 på alla kläder, något annat förändrades inte. Jag kände mig bara svag.

Det dröjde ett halvår och jag började jogga. Joggingen ledde till längre och längre sträckor. Tillslut fick jag en otrolig kondition och det dröjde inte länge innan jag sprungit min första mil.

Det var här det började, det var länge sen jag känt mig så bra på något, fått så mycket kraft av något. Jag hade helt enkelt hittat min grej.

Idag kan jag så mycket mer och vet hur man ska leva allt om att hur man ska leva på bästa sätt för att må så bra som det är möjligt. - träna - äta - sova. Genom det får man en stark och pigg kropp.

Det var min resa in i träningsvärlden och här är jag nu idag, träningen får mig på något magisk sätt bli starkare som person och gör mig lycklig.

Igår gick mitt Träningskort ut och jag fyllde direkt på det för ett år till. Jag ser framemot alla timmar jag kommer spendera i träningslokalerna, samtidigt som jag varierar med det jag är allra bäst på - löpningen.



Men tillslut - ångrar jag mig när det gäller det som står ovanför? Nej faktiskt inte. Jag har lärt mig så mycket på vägen hit jag är idag att det faktiskt varit värt all möda.
För som sagt man lär sig av sina misstag.

RSS 2.0