jag har lovat den här gången att jag ska ge allt jag säger att jag har

2012-04-27 - 10:33:37

Å så kom den där fina fredagen. Veckan har bestått av husvisningar, jobb på mäklarbyrån, nationellt prov och så snabbt jag fått chansen har jag bombat mitt huvud med körteori. Nu är det inte långt kvar, det här klarar jag. Ikväll vandrar kärleken hit ska bli så skönt att få hålla hans hand och krama om honom ordentligt.

Nu ska jag vandra iväg och hämta min beställning från hm, äntligen! Min farmor fyller 80 i helgen så på söndag blir det ett riktigt stort firande av henne, ska sjunga Gabriellas sång för henne och alla gäster, ska fixa en video till er på det. Ta hand om er!

want to break free

2012-04-24 - 21:55:01

ni vet den där känslan när man sitter på en stol och verkligen inte har någonting att göra, inga måsten, ingenting, börjar längta lite efter den nu. nattplugg here we go again

forever young

2012-04-24 - 08:12:57

Kladdkaka med daimgrädde

2012-04-23 - 18:41:45

Den här godingen får nog äran att bli min 18 års tårta.

Kladd­ka­ka med daim­gräd­de
1 kaka

Ingredienser

200 g smör
200 g mörk choklad
4 st ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt

Daimgrädde:

2,5 dl vispgrädde
1,5 msk kakao
1,5 msk florsocker
2 st daim, dubbelförpackningar (à 56 g)

Tillagning

KAKA:
1) Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 centimeter
i diameter.
2) Smält smöret till kakan i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt.
3) Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
4) Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
5) Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.
6) Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14–15 minuter. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen
över natten.
DAIMGRÄDDE:
1) Lossa kakan ur formen.
2) Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker.
3) Krossa daimen grovt och vänd ner det mesta i grädden.
4) Bred grädden ovanpå kakan och dekorera med krossad daim.

blondinbella

2012-04-22 - 10:37:53

pluggar,jobbar,pluggar till 01.00 upp 07.00 pluggar, jobbar, pluggar, tränar, övningskör, pluggar, herregud, känner mig som blondinbella, höhö. Skrev nyss klart min nationella uppsats som är förberedande inför mitt tal och blev grymt nöjd. Nu ska jag åka och jobba.
Hörde att de blir 20 grader till helgen, så bra då kan jag sitta ute och plugga, haha.

right here, right now - nothing is impossible

2012-04-19 - 22:05:10


Oj vad alla dagar har sett likadana ut denna vecka. Praktik, bilskola, träning, plugga körtkortsteori eller uppsatser, sova.

Men jag stormtrivs och jag vet att det inte kommer vara såhär i flera månader, syftar på körtkorts plugget. Om min Praktik, kort och gott - den är helt underbar. Jag får se från punkt och pricka vad det innebär, allt från att sätta ihop ett bildcollage till att fota ett objekt, till att ha visning eller sitta och göra objektbeskrivning osv. Hur som helst det roligaste jag gjort hitills inom yrken och jag vet att det är här jag kommer att sluta. Sen att mäklarna är toppen gör inte saken mindre bra, har fått en så otroligt bra inblick bara på 3 dagar så de glädjer mig att jag har 2 veckor kvar.

Nej nu är det dags att prioritera igen, jag vet ärligt inte vad jag gett mig in på. Uppkörningen är supersnart. Men ibland frågar jag mamma och pappa vad de tror, om jag kommer klara det, de svarar "vi tror på dig Moa, så länge du vill går allt" då ryser jag lite och fortsätter kämpa.

ps. nya picasa uppdateringen är grym

true story

2012-04-19 - 07:21:27

.grymma brudar.

2012-04-16 - 20:57:48

får så mycket energi av mina brudar, så himla fina är dem.

Fast car

2012-04-13 - 14:57:53

Hoppas allt är super med er. Jag har precis kommit hem efter att ha varit på riskettan och gymmet. Har slängt i mig en supergod omelett - en riven morot, tre ägg och en tonfiskburk 200 g, på med salt och peppar och stek. Gott!

Ska sticka iväg till mäklarbyrån och sen möta upp en vän för lite kvalitetstid. Ikväll ska jag övningsköra, springa med familjen och så kommer pojkvännen. Jobbar imorgon och ska hjälpa faster att flytta och Elias har match på söndag så helgen är planerad.

& En sista grej är ni med? jag har bokat uppkörning! Jag kommer absolut inte ha någon tid för mycket annat ett tag framöver, men det här ska jag klara. Nu kör vi, kram på er!

Random

2012-04-11 - 22:26:40

Kikade igenom bilder på pojkvännens mobil, om någon annan skulle göra det skulle den antingen tro att det var min mobil eller att E är lite besatt av oss.

Ten

2012-04-11 - 22:01:31

Testar på att mobilblogga, lär gå fint. Befinner mig i Sala vi ska åka ut till Ösby. Dock är E lite av den sega typen, nu ska han fixa sig på tre minuter, vi får allt se. Såg att filmen the vow har kommit ut i USA hoppas den kommer ut på bio dukarna här snart, sök efter trailern så lär ni känna detsamma. Igår firade vi 8 månader, min fina kille. Hittade denna text sparad på Elias mobil. Vi har idag firat 10 månader eftersom vi inte kunde fira den igår. Jag högg nyss in på min livs största pizza, självklart blev det en rejäl doggybag. Imorgon har jag sista praktikdagen på dagiset, lite tråkigt är det allt för fet är riktigt härliga barn.

work

2012-04-08 - 10:34:27


Jag börjar snart rulla fram, de senaste dagarna har jag och E haft påskmiddag med hans familj och med min familj. Supermysigt, gillar nästan påsken mer än julen. Igår var vi på Nya filmstaden här i Västerås. Bion är verkligen jätte pampig och filmen var på en helt ny nivå. Ni måste gå och se den på bio den var klockren.

Nu ska jag iväg till jobbet, jobbar lördag,söndag,måndag så de är bara att kämpa på.

Om att flyga

2012-04-05 - 14:09:34

"Jag minns när jag var liten och hade en kassamaskin som jag lekte med. Hela mitt rum fövandlades till en restaurang och jag serverade mat och tog betalt. Allt var en lek då, men idag gör jag detsamma fast på riktigt.

Nu den senaste veckan när jag har befunnit mig i miljöer som jag har passerat, förskola, dagis har jag fått in gamla lukter, gamla känslor, stött på mig själv som liten och insett att små saker har format mig till den jag är idag. Saker som att jag fick vara fri och springa runt i skogarna efter skolan. Att känna att alla var emot mig, men att det fanns en vuxen där vid sidan av mig, en lärare, en som trodde på mig.

Jag tror på att allt det som flygit förbi, allt stannar inombords och formar varje beslut i dina nya beslut för varje dag som går. Om en månad och 3 dagar fyller jag 18 år. Det låter så fint och smakar så bra på tungan.

Jag vet att det inte är någon inbillning. Känslan att känna sig friare än någonsin kommer infinna sig i min kropp och jag kommer göra mig fri. I 18 år har jag delat beslut och liv med mina två föräldrar och min bror. Men nu är allt upp till mig.

Det är så vackert när jag hör mina föräldrar planera en framtid utan mig, de ska fortsätta följa sina drömmar om några år när de blir fria från ett liv de levt i ett tag. Jag kommer inte kunna kolla dem i ögonen och säga godnatt de flesta kvällar om året längre, vi kommer snart inte längre bo ihop.

Istället kommer jag göra allt utifrån vad mina drömmar innebär. Jag kommer känna mig fri och veta att känner jag för att bli au pair i USA kan jag bli det. Vill jag resa jorden runt kan jag göra det. Så länge jag behåller viljan och styrkan som min barndom gett mig kommer jag kunna.

Om en månad och tre dagar fyller jag 18 och ja, jag är mer redo än vad jag någonsin varit.
När jag tillsist fyller 90 ska jag skriva en bok på allt jag gjort och jag ska se till att jag inte gått miste om en enda liten chans på att missa ett äventyr. Jag är redo."

Say goodbye to the cold north winds

2012-04-04 - 11:39:59

Bild från Falkenberg i sommras

Idag är det min dag! Hör bara på detta: Nya hörlurar beställda, ny Iphone beställd och en ny jacka!!
Läser körtkortteori i biblioteket. Solen lyser in på min goa fruktsallad. Tänkte sitta här en stund till och sen dammsuga efter de tar jag cykeln ner till körskolan och sen till gymmet. Fina lov <3

<3

2012-04-03 - 16:21:48

Tandläkaren satte in en fetare tråd idag, det är riktigt otäckt med spänningsvärk.
Ska ner på körlektion nu, vi ska gå igenom samma som igår, det känns riktigt bra och det är jag och teoriboken all the time. Mina hörlurar har gått sönder och förkylningen är inte riktigt borta så det blir till att fixa lite ärenden istället för att hänga på gymmet. Hoppas ni har ett skönt lov och njuter även av att bara göra ingenting.
RSS 2.0