Kladdkaka med daimgrädde
Kladdkaka med daimgrädde
Ingredienser
200 g | smör |
---|---|
200 g | mörk choklad |
4 st | ägg |
2 dl | strösocker |
2,5 dl | vetemjöl |
1 krm | salt |
Daimgrädde:
2,5 dl | vispgrädde |
---|---|
1,5 msk | kakao |
1,5 msk | florsocker |
2 st | daim, dubbelförpackningar (à 56 g) |
Tillagning
KAKA:
1) Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 centimeter
i diameter.
2) Smält smöret till kakan i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt.
3) Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
4) Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
5) Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.
6) Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14–15 minuter. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen
över natten.
DAIMGRÄDDE:
1) Lossa kakan ur formen.
2) Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker.
3) Krossa daimen grovt och vänd ner det mesta i grädden.
4) Bred grädden ovanpå kakan och dekorera med krossad daim.